Programma 2018

Instructieweken

Wil jij je ruitertechnieken naar een hoger niveau tillen? Geef je dan op voor de Paard & Ruiter Instructieweken. De Paard & Ruiter Instructieweken zijn voor alle ruiters vanaf 12 jaar en ouder (gemiddelde leeftijd is c.a 27 jaar) en geschikt voor alle niveaus, in alle disciplines.

Aanvang
De instructieweken starten op maandagmorgen en eindigen op vrijdagmiddag. Op maandagmorgen staat ons enthousiaste team klaar om jou en je paard te verwelkomen. Je krijgt een mooie ruime box voor je paard toegewezen en kunt rustig al je spullen uitpakken. Vervolgens kun je met iedereen kennis maken en wordt de kamerindeling bekend gemaakt.

 

Groepsindeling

Na een heerlijke lunch begint het eerste middagprogramma met instructie. Onze ervaren instructeurs zullen dan kennis met je maken en de groep indelen. De instructie zal in kleine groepen (max. 3 personen) van hetzelfde niveau worden gegeven met veel persoonlijke aandacht, om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Door de kleine groepen en de individuele aandacht zul je in deze week super veel leren! Tijdens de instructieweek volg je samen met deze groep dagelijks intensieve trainingen. Op basis van de door jou aangegeven interesses kun je zowel dressuur-, spring en crossinstructie volgen. In een Instructieweek krijg je minimaal 8 keer instructie en maak je twee buitenritten.

Instructeurs

De gediplomeerde instructeurs van PMO leren je alles om je ruitertechnieken naar een hoger niveau te tillen! Door de kleine groepen, welke ingedeeld worden op niveau, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Daarnaast is door deze vorm van lesgeven het leereffect zo groot mogelijk.

VIP shoppen bij Epplejeck

Tijdens de Instructieweek ga je met de hele groep gezellig VIP shoppen bij Epplejeck in Drachten. Je krijgt een rondleiding op het hoofdkantoor en kunt een kijkje nemen in het enorme magazijn. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog ruim de tijd om lekker te shoppen voor bijvoorbeeld een nieuw setje. Bovendien krijg je 15% korting op bijna alle producten. Daarnaast is er voor de deelnemers aan de Paard & Ruiter Instructieweken nog een speciale actie. Nieuwsgierig? Klik op onderstaande button.

Workshops en lezingen

Wat deze instructieweken uniek maakt is het actieve en informatieve programma. In elke week zorgen we voor een interessante en leerzame workshop of lezing. Deze bevatten thema’s die zorgen dat je nog meer kennis krijgt over je paard zodat je hem nog beter kunt trainen en verzorgen.

Daarnaast zullen er ook nog andere actieve workshops gegeven worden. Denk aan westernlessen, Natural Horsemanship, ruiterfit, trainen aan de hand en trainen met een hartslag meter. Een gevuld en divers programma dat wij afstemmen op het niveau van de deelnemers. Geen nood voor ruiters die al eerder zijn geweest, ook dit jaar zorgen we voor gloednieuwe workshops met verfrissende informatie!

Ontspanning en plezier

Tijdens de instructieweek is er ook veel ruimte voor ontspanning en plezier. Zo gaan we met de hele groep op twee buitenritten, stappen we uit in het bos en hebben ruiters crosstraining door de prachtige bossen in het mooie natuur- en bosgebied De Eese. Krijg je niet genoeg van deze mooie omgeving? In overleg is het mogelijk om meerdere buitenritten te maken.

Oefenwedstrijd + DVD

Als afsluiting van de week bieden we je de mogelijkheid om op vrijdag een oefenwedstrijd te rijden! Leg je vorderingen vast en laat zien wat je de afgelopen week geleerd hebt. Je rijdt een dressuurproef of springparcours naar keuze terwijl je gefilmd wordt. De proef of het parcours wordt beoordeeld door één van de instructeurs van wie je die week les hebt gehad en ingesproken met live commentaar en tips. Achteraf krijg je dus nog een leerzame dvd met tips en feedback thuisgestuurd waar je mee aan de slag kunt in je verdere training!
Het is geen officiële wedstrijd, je hoeft daarom ook niet perse wedstrijdkleding te dragen en er vallen helaas geen prijzen te winnen, iedereen is even goed!

Kortom; Alle dagen zullen afwisselend en leerzaam ingericht worden met genoeg ruimte voor ontspanning en plezier

NB: Naar aanleiding van onze ervaringen en de evaluaties van voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer enkele aanpassingen gemaakt in het programma. Wij proberen deze veranderingen altijd zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de deelnemers. Heb je vragen over de veranderingen, neem dan contact met ons op!